Whitepaper: Digitale toegankelijkheid
We willen een digitale wereld creëren waar iedereen, ongeacht zijn of haar mogelijkheden, gelijkwaardig kan deelnemen. Digitale toegankelijkheid zorgt ervoor dat websites, apps en online diensten ontworpen worden met iedereen in gedachten, zodat niemand wordt uitgesloten van essentiële informatie en diensten.
Voor wie doen we dit?
In Nederland hebben meer dan 4 miljoen mensen behoefte aan een digitaal toegankelijke website. Het digitaal toegankelijk maken van je website heeft dus impact op een significant gedeelte van de Nederlandse bevolking. Denk hierbij aan:
Blinden, slechtzienden en kleurenblinden
Doven en slechthorenden
Mensen met dyslexie
Cognitieve beperkingen
Fysieke/motorische beperkingen
Wetgeving rondom digitale toegankelijkheid.
De Europese Toegankelijkheidswet (EEA) zorgt voor een grote omslag in digitale toegankelijkheid. Vanaf juni 2025 moeten veel meer organisaties dan alleen overheden voldoen aan strenge toegankelijkheidseisen, zo ook de onderwijsinstellingen. Hoewel er nog veel vragen zijn, is één ding zeker: de digitale wereld wordt inclusiever.
Echter, digitale toegankelijkheid is meer dan alleen een wettelijke verplichting; het is een kwestie van inclusie. Door je diensten toegankelijk te maken, bereik je een veel breder publiek en toon je maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Dit is wat je kunt verwachten in de whitepaper over digitale toegankelijkheid:
Wat is digitale toegankelijkheid precies?
In de whitepaper ontdek je wat digitale toegankelijkheid is, wie er baat bij hebben, en waarom het belangrijk is. We bespreken verschillende beperkingen en geven praktische adviezen voor toegankelijke digitale content.
Wat schrijft de wet voor en waar vind meer informatie?
In de whitepaper lees je over de wetgeving rond digitale toegankelijkheid, de impact van de European Accessibility Act vanaf 2025, en welke organisaties dit betreft. Ook zonder wetgeving is toegankelijkheid essentieel.
Hoe maak ik mijn content digitaal toegankelijk?
In de whitepaper lees je over de WCAG en hun vier principes: waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust. We leggen de drie nalevingsniveaus (A, AA, AAA) uit en geven tips voor toegankelijke content.
Vraag een gratis quickscan aan via OSAGE!
In de whitepaper lees je hoe je start met onze gratis quickscan. We bespreken de scan, identificeren verbeterpunten, en geven informatie over aanvullende diensten zoals advies, ontwikkeling en trainingen.
Aanvragen gratis whitepaper: digitale toegankelijkheid
Vul onderstaand formulier en ontdek alles over digitale toegankelijkheid. Je zal direct doorgelinkt worden naar het whitepaper met informatie op al je vragen over digitale toegankelijkheid.